U trendu

Puljak se ponovo izvinio zbog ustaških pesama

SPLIT – Kandidat za gradonačelnika Splita iz stranke Centar Ivica Puljak izvinio se ponovo danas zbog pevanja ustaških pesama, poručio da mu je žao zbog toga i istakao da je objavljivanje tog starog snimka zapravo pokušaj zastrašivanja i ucene koje ih, kako je rekao, neće pokolebati u borbi za javni interes.

Puljak tvrdi da je snimak objavljen baš sada zato što su neke ankete o rejtingu stranaka uoči lokalnih izbora pokazale da je Centar (ranije Pametno) za Split jedina opcija koja vladajuće ugrožava u borbi za izvršnu vlast.

Poručio je da je vreme da Split kazni trgovačku koaliciju, da promeni ljude koji vode grad i da završi s tim, prenela je Hina.

Upitan da li ima još kompromitujućih snimaka, Puljak je rekao da mogu slobodno da traže, kao i da se ovaj dogodio davno u prošlosti.

Za objavljeni snimak je rekao da je u pitanju pokušaj zastrašivanja, ucena i pretnji onih koji se boje da će izgubiti izbore.

„Ja mislim da će se to zaista i dogoditi te da će građani izabrati građanski i progresivni Split i započeti jednu novu eru“, rekao je Puljak.

Upitan za stav o ustaškom režimu, Puljak je rekao da je to deo hrvatske istorije na koji sigurno ne treba biti ponosan i da bi Hrvati trebalod a se ponose antifašizmom, koji je temelj hrvatske države.

Juče je u medijima plasiran videosnimk iz 1994. godine na kojoj Ivica Puljak na svadbi prijatelja, kojem je bio kum, peva ustaške pesme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.