U trendu

Pusić: Dve trećine Hrvata nije htelo da glasa za Čovića

ZAGREB – Poslanica Hrvatskog sabora Vesna Pusić izjavila je da je iz rezultata izbora u BiH jasno da dve trećine Hrvata s pravom glasa nije htelo da glasa za lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i da je verovatno zato Željko Komšić izabran za hrvatskog člana Predsedništva te zemlje.

Ona je to izjavila u sredu tokom sednice Sabora na kojoj je premijer Andrej Plenković predstavio izveštaj o sastancima Evropskog saveta, prenosi Index.hr.

„U trenutku u kojem je Komšić izabran za člana Predsedništva (BiH), onda je valjda u interesu Hrvatske i svih Hrvata u BiH da taj posao obavi što kvalitetnije i promovše interese Hrvata u BiH“, rekla je Pusićeva.

Govoreći o najavi da bi Sabor uskoro trebalo da raspravlja o deklaraciji o položaju Hrvata u BiH, ona se upitala šta bi bilo kada bi drugi to isto radili.

„Zamislite da Srbija, Slovenija ili Mađarska u parlamentu donose deklaraciju u kojoj traže promene hrvatskog Ustava i izbornog zakona, svi ovde k’o jedan bi se postavili na zadnje noge i smatrali to nedopustivim“, rekla je Pusićeva, bivša hrvatska ministarka spoljnih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar