Putin: Donald i ja smo na ti

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je sa američkim kolegom Donaldom Trampom „na ti“.

„On mene zove Vladimir, a ja njega Donald“, rekao je ruski predsednik u intervjuu agenciji Tas s u okviru projekta „20 pitanja za Putina“.

On je priznao da mu je teško da kaže sa kojim je američkim predsednikom najlakše komunicirao, počevši od Bila Klintona, koji je otišao sa dužnosti 2001. godine.

„Imao sam prilično konstruktivne odnose sa svakim od njih“, rekao je Putin, posebno izdvojivši „dobre odnose“ sa Džordžom W. Bušom, koji je na mestu predsednika SAD bio od 2001. do 2009. godine.

Putin je nivo odnosa Rusije i SAD na skali od jedan do pet ocenio između dva i tri.

U pozitivne aspekte rusko-američkih odnosa svrstao je saradnju u borbi protiv terorizma i rast bilateralne trgovine u protekle dve godine.

On je izrazio neslaganje sa stavom da SAD mogu da uživaju ekskluzivna prava u svetu, koji je iznosio i bivši američki predsednik Barak Obama.

„Rekao je da su SAD izuzetna nacija, sa posebmim, ekskluzivnim pravima u svetu. Ne mogu s tim da se saglasim. bog nas je sve stovio jednakim i dao nam jednaka prava. Zato mislim da je potpuno neutemeljeno reći a neki ljudi treba da imaju ekskluzivna prava na bilo šta“, zaključio je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.