U trendu

Putin: Moskva i Minsk su saveznici u bratskim odnosima

MOSKVA – Tokom obraćanja preko video linka učesnicima Foruma regiona Rusije i Belorusije, ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da se Belorusija našla pod međunarodnim pritiskom bez presedana.

On je istakao da su odnosi Moskve i Minska „saveznički i bratski“ i da ih trenutna situacija ne može ugroziti, preneo je TAS S.

„U ovoj kompleksnoj i izazovnoj situaciji nakon predsedničkih izbora, Belorusija je suočena sa spoljnim pritiscima bez presedana i traga za najboljim rešenjem. Želim da ponovim još jednom: odnosi Rusije i Belorusije izgrađeni su na solidnim temeljima koje nisu uzdrmali ni vreme ni okruženje“, naglasio je ruski predsednik i predočio da dve zemlje povezuju duboki, vekovni kulturni i duhovni koreni, bratski odnosi i zajednička istorija.

Putin je takođe podsetio da je s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao u Sočiju 14. septembra i da je tada obostrano potvrđen značaj saradnje dve zemlje.

„Zajednički rešavamo otvorena pitanja sistema odbrane nastojeći da odgovorimo na akutne izazove i nove pretnje s kojima se suočavamo. Tu spada i okvir za delovanje Organizacije za kolektivnu bezbednost“, ukazao je ruski predsednik Vladimir Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.