U trendu

Radman i Turković razmenili optužbe

ZAGREB – Nakon što je šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman optužio ministarku spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Biseru Turkuović da „ide u islamske zemlje da traži oružje“, ona mu je poručila da govori zlonamerne budalaštine i neistine koje destabilizuju region.

Podnoseći izveštaj u hrvatskom saboru Grlić Radman je, između ostalog, rekao da je BiH „država sa demokratskim defiticom“. „Hrvati su stešnjeni između srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma. Pa njima dole nije lako, setite se onih huškačkih protesta. Preti im se ratom, prebrojavanjem. Ministarka spoljnih poslova ide u islamske zemlje da traži oružje“, rekao je Radman, preneli su hrvatski mediji.

Turković je reagovala i svom hrvatskom kolegi poručila da je „apsolutno neshvatljivo da šef diplomatije jedne države članice EU i NATO izjavi ovako opasnu neistinu“.

„Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći ni jedan metak, a da saglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih“, napisala je Turković na Fejsbuku.

To, navela je ona, govori da se radi o zlonamernoj izrečenoj neistini i zlonamernom pokušaju diskreditacije ne mene lično, nego jednog celog naroda i države”.

Ocenila je da je izjava Grlić Radmana „budalaština i dezinformacija“, koja, u maniru, kako je navela, „proruskih proxy politika, destabilizuje region“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.