U trendu

Raičević i Živković će se braniti sa slobode

PODGORICA – Nakon Gojka Raičevića, urednika podgoričkog portala IN4s, nakon saslušanja iz pritvora je pušten da se brani sa slobode i urednik portala Borba, Dražen Živković.

Advokat Raičevića i Živkovića, Vladan Bojić, izjavio je da je ovo „ružna posledica za sve i za vlasti u Crnoj Gori i za novinare“.

Raičević i Živković su pušteni da se brane sa slobode nakon što su odvojeno saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici.

Raičević i Živković sinoć uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda, nakon što su objavili vest da se u Vili Gorica dogodila eksplozija.

Raičević je nakon saslušanja u ODT-u kazao da je jasno da je njegovo hapšenje „zavera između policije tužilaštva“, sudsva koja je, kako tvrdi, „koordinisana od američke Ambasade“ u Podgorici.

„To sam rekao i na saslušanja, a reći cu i vama. Ovo je zavera između policije, tužilaštva, sudstva koja je koordinisana od američke Ambasade. Nije slučajno da smo sinoć uhapšeni kolega Dražen Živković, i ja. To je ako se sećate najavila preko okruglog stola i Džudi Kuo, službenica ambasade SAD“, podsetio je ranije danas Raičević.

Dodao je da je „jasno svima da sam ja bio sledeći nakon hapšenja Anđele Đikanović“.

Raičević je kazo i da ne zna „ko je inspirator akcije policija ili tužilaštvo“.

„Smatram da će se to znati u narednih par dana“, rekao je.

Naveo je i da je ovo posledica pitanja koja je poslao vladi u vezi sa hapšenjem Đikanovićeve i izglasavanjem Zakona o slobodi veroispovesti.

Raičević je rekao da je informacija o eksploziji u Vili Gorica objavljena nakon što je dobio potvrdu od dva izvora.

Advokat Bojić je kazao da ne postoji nijedan materijalni dokaz da je kod nekoga izazvalo paniku to što je objavljena vest da se u Vili Gorica dogodila eksplozija.

Ispred zgrade Opštinsikog državnog tužilaštva tokom saslušanja Raičevića i Živkovića okupilo se više opozicionih lidera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.