U trendu

Raste broj nastradalih u poplavama u Nemačkoj

BERLIN – Broj nastradalih u poplavama u Nemačkoj popeo se na 11, a 70 osoba vode se kao nestale, prenose nemački mediji.

Najteže su pogođene pokrajine Severna Rajna Vestfalija i Rajna-Palatinat gde je tokom noći palo 148 litara kiše po kvadratnom metru. Oko 200.000 domaćinstava u tom delu zemlje ostalo je bez struje.

U Ajfelu gde je srušeno šest kuća, nastradale su četiri osobe, potvrdila je policija za FAZ. Žrtava ima i u drugim mestima. U Zolingenu su poginula dva muškarca u podrumima zgrade.

Prema podacima policije, trentuno se 70 ljudi vode kao nestali a strahuje se da je broj nestalih i veći pošto rođaci i prijatelji još uvek prijavljuju njihov nestanak.

„Vatrogasci i spasioci upućeni su na brojna mesta. Još uvek nemamo tačnu sliku situacije jer su spasilačke akcije u toku“, rekao je portparol policije.

Reka Ar koja se uliva u Rajnu izlila se iz korita i potopila više kuća. Brojni žitelji popeli su se na krov svoji kuća bežeći od nadošle vode. Angažovani su i helikopteri.

Dva vatrogasca nastradala su u regionu Zauer severoistočno od Bona noćas, prenosi Bild.

Premijer Severne Rajne i Vestfalije Armin Lašet posetiće danas Hagen gde će razgovarati sa kriznim štabom i gradonačelnikom.

Oglasila se i premijerka Severne Rajne i Falačke Malu Drejer koja je zahvalila svima koji su angažovani na spasavanju ugroženih.

Železnički, drumski i rečni saobraćaj je u prekidu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.