U trendu

Ravasi, „IncijativaSrbi za Trampa 2020 : Vrlo je napeto

ČIKAGO – Profesor Olga Ravasi, jedan od pokretača „Incijative Srbi za Trampa 2020“ kaže da je situacija u SAD po pitanju izbornih rezultata napeta, između ostalog i zbog toga što su države pod kontrolom demokrata, čiji je kandidat Džo Bajden, prestale da broje glasova.

„Da, vrlo je napeto… dešava se nešto vrlo čudno…Kada smo uzeli, Floridu, Teksas i Ohajo, sve je ođednom stalo… krenula je panična manipulacija“, rekla je za Tanjug Ravasi, koja je zajedno sa savetnikom predsednika SAD zaduženim za odnose Srbije i Kosova organizovala prdizborne skupove u Čikagu, Milvokiju, Pitsburgu…

Prema njenim rečima, republikanci na terenu imaju dojave o strašnim manipulacijama demokrata, te je moguće da će se u ceo proces i sudovi uključiti.
„Spremali su se na ovo sve vreme, a naravno i na nerede i opšti rat… sve je u opticaju, jer ne žele da su čuje legitimna volja naroda. Vrlo je moguće da će se sudovi uključiti… ovo će biti vrlo bolan proces ako ga Republikanci ne zaustave“, rekla je Ravasi.

Tramp je u prednosti nad Bajdenom u Penslivanji, koja je od velikog značaja, u Džordžiji, Severnoj Karolini i Mičigenu.

Kako međi prenose Bajden je osvojio 238 elektorskih glasova a Tramp 213 od potrebnih 270 i u tom trenutku prekinuto je prebrojavanje, kako je i Grenel naveo na tviteru u Pensilvaniji, Viskonsinu, Mičigenu i Džordžiji.
U normalnim okolnostima, kako kaže, pobeda je definitivno na vidiku.
Republikanci imaju na terenu dojave da se čak najavljuje još listića koji su navodno nađeni i biće prebrojani sutra, te ocenjuje da je reč o nelogičnosti.
„Ali mi smo uvereni u pobedu“, rekla je ona i ocenila da su u Virdžiniji kako kaže, već pokradeni glasovi.

I ambasador Grenel napisao je na tviteru da su Pensilvanija, Viskonsin, Mičigen i Džordžija prekinule brojanje glasova i tako usporile trku za Belu kuću.
„Zaustavljanje prebrojavanja glasova je sumnjivo. Veoma sumnjivo. Ostanite budni celu noć. Priberite se“, poručio je Grenel uz ocenu da je prebrojavanje prekinuto „kako bi se dobilo više vremena za razmišljanje šta da rade“, ne preciziraši na koga misli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.