U trendu

Republikanci neće preduzimati mere protiv Grin i Čejni

VAŠINGTON – Republikanci u Predstavničkom domu SAD odlučili su da ne preduzimaju mere protiv Mardžori Tejlor Grin zbog njenih zapaljivih komentara, uključujući podršku za nasilje nad demokratama i pokušaj zbacivanja lidera koji je glasao za Trampov opoziv.

Oni su izglasali i da će Liz Čejni, koja je bila među republikancima koji su podržali impičment, moći da zadrži svoju funkciju u Predstavničkom domu, prenosi Rojters.

Na sastanku zatvorenom za javnost, republikanci su odlučili da ne preduzimaju akcije protiv Mardžori Tejlor Grin koja je propagirala niz neutemeljnih teorija zavere i koja je, kako CNN navodi, iskazala podršku za nasilje nad demokratama.

Oni su naveli da se Grin izvinila zbog tih komentara, a republikanka se još suočava sa pokušajima demokrata koji kontrolišu Predstavnički dom da joj oduzmu njena dva zaduženja u odborima, o čemu će najverovatnije glasati danas.

Na istom sastanku, republikanci su sa 145 glasova „za“ i 61 glasom „protiv“, odlučili da Liz Čejni ne smene sa njene funkcije u Predstavničkom domu.

Čejni je zajedno sa još devet republikanaca u Predstavničkom domu glasala za Trampov impičment 13. januara, pod optužbama za pobunu nakon smrtonosnog napada na Kapitol nedelju dana ranije. Ostalih 197 republikanaca glasalo je protiv, a ona je u sredu izjavila da se ne kaje zbog načina na koji je glasala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.