U trendu

RF: Cenimo principijelni stav rukovodstva RS o neuvođenju sankcija Rusiji

SARAJEVO – Ambasada Ruske Federacije u Sarajevu saopštila je danas da visoko ceni principijelan stav rukovodstva Republike Srpske u vezi sa neuvođenjem sankcija Rusiji.

„Visoko cenimo principijelan stav rukovodstva Republike Srpske koje se protivi implementaciji odluka na državnom nivou koje bi mogle potencijalno naneti štetu bilateralnim odnosima sa Rusijom“, navodi se u saopštenju Ambasade Ruske Federacije povodom tvrdnje predsednika opozicionog PDP Branislava Borenovića da je BiH uvela sankcije Rusiji.

Ističu da su više puta iznosili svoj stav prema spekulacijama u vezi sa pitanjima o navodnom uvođenju antiruskih sankcija od BiH.

„Smatramo da su bez neophodnog rešenja na nivou Predsedništva BiH bilo koji koraci pojedinih diplomata i političara u tom smeru ništavi. Stoga, činjenica ‘podizanja ruke’ na jednoj od međunarodnih platformi, saglasnost o čemu nije bila postignuta na osnovu konsensusa tri konstitutivna naroda, u suprotnosti je sa temeljnim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma i ne može se smatrati kao uvođenje sankcija“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsećaju da je Rusija otvorena za konstruktivnu saradnju s BiH na načelima pragmatizma.

„Zbog toga pozivamo naše partnere da ne slušaju neke predstavnike, čak i one visoke“, poručili su iz ruskog diplomatskog predstavništva u Sarajevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar