U trendu

Rjabkov: U pripremanju START komisije SAD nisu uzele u obzir prioritete Rusije

MOSKVA – Pripremajući sastanak bilateralne konsultativne komisije o programu START, SAD nisu htele da uzmu u obzir prioritete Ruske Federacije, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov povodom odlaganja rada bilateralne savetodavne komisije o Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju (START) i istakao da je na to uticala i situacija oko Ukrajine.

„Suočili smo se sa situacijom da su naše američke kolege u nizu oblasti pokazale ne samo nespremnost da uoče naše signale i da vode računa o našim prioritetima, već su delovali u suprotnom smeru“, rekao je Rjabkov novinarima na marginama Fonda za javnu diplomatiju i naglasio da je na to uticala situacija u Ukrajini i oko nje, prenela je agencija RIA.

Rjabkov je ukazao da kontrola naoružanja i dijalog u ovoj oblasti ne mogu biti izuzeti od vega što se događa i predočio da je odluka o odlaganju bila je politička.

„Uglavnom, situacija se razvijala tako da nismo imali drugog izbora, odluka je doneta na političkom nivou. Bili smo suočeni sa situacijom da su naše američke kolege u nizu oblasti pokazale nespremnost da percipiraju naše signale i računaju sa našim prioritetima“, rekao je on novinarima u Moskvi, prenela je agencija Interfaks.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar