U trendu

Roditelji ubijenog Tajrija Nikolsa pozvani na Bajdenov govor o stanju nacije

VAŠINGTON – Majka i očuh Tajria Nikolsa, Afroamerikanca preminulog od povreda koje su mu naneli policajci u Memfisu, prihvatili su danas poziv da prisustvuju govoru o stanju nacije predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Izvršni direktor kokusa koji se zalaže za prava Afroamerikanaca u Kongresu Vinsent Evans napisao je na Tviteru da je predsednik tog kokusa Stiven Horsford Nikolsovim roditeljima poslao poziv da prisustvuju govoru o stanju nacije.

Šestorica policajaca suspendovana su iz policije grada Memfisa i optuženi za ubistvo drugog stepena, nakon što je objavljen ideo nasilnog obračuna petorice policajaca sa 29-godišnjim Nikolsom, koji je podlegao povredama 13. januara u bolnici, tri dana nakon što ga je policija brutalno pretukla.

Na snimku se može čuti kako je Nikols vikao „mama, mama“, i „samo želim da stignem kući“, dok mu jedan policajac preti da će ga „isprebijati na mrtvo ime“.

Pravni tim porodice Nikols uporedio je ubistvo sa ozloglašenim policijskim premlaćivanjem afroameričkog vozača Rodnija Kinga 1991. godine.

Šestorica policajaca, koji su prema pisanju američkih medija svi Afroamerikanci, suočavaju se sa zatvorskom kaznom do 60 godina ukoliko budu optuženi za ubistvo drugog stepena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar