U trendu

Rojters: Skup antivladinih demonstranata ispred Predsedništva

BEOGRAD – Britanska agencija Rojters izvestila je da je nekoliko hiljada antivladinih demonstranata danas organizovalo okupljanje ispred rezidencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića zahtevajući veće medijske slobode i slobodne i pravedne izbore, dan nakon što su, na kratko, upali u zgradu državne televizije.

Rojters, pozivajući se na svog fotoreportera, navodi da su pripadnici policijskih jedinica za razbijanje demonstracija koristili biber sprej protiv male grupe demonstranata nakon što su ovi pokušali da kamionom sa zvučnicima priđu bliže Predsedništvu.

Navodi se da su demonstranti, koji su ovakva okupljanja organizovali svakog vikenda više od tri meseca, duvali u pištaljke i vikali „ostavka“, dok je Vučić držao konferenciju za medije u zgradi Predsedništva.

Rojters navodi da su se ti protesti proširili po drugim gradovima Srbije, ali primećuje da je broj demonstranata van Beograda ostao mali.

Agencija navodi se da su sinoć demonstranti na kratko zauzeli zgradu državne televizije u prestonici, besni zbog onoga što smatraju oskudnim izveštavanjem o njihovim protestima u srpskim državnim medijima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.