U trendu

Rubin: Promena granica ne vodi Kosovo u UN

PRIŠTINA – Džejms Rubin, nekadašnji pomoćnik državne sekretarke SAD, Medlin Olbrajt, ne veruje da bi promena granica između Kosova i Srbije mogla da dovede do prijema Kosova u Ujedinjene nacije, preneo je portal na albanskom Kalikso.

Rubin je za taj portal rekao da je Rusija iz godine u godinu, od 1999. sve gora, i da je jasno da oni ne žele nezavisno Kosovo, jer, kako kaže, smatraju da je to loše za njih.

„Rusija smatra da je sve što je dobro za Ameriku loše za njih, iako Rusija nema nikakav nacionalni interes na Kosovu. Blokiraju ga samo zbog neslaganja s Amerikom „, rekao je Rubin.

Upitan da li će Rusija odobriti članstvo Kosova u UN, ukoliko Srbija prizna kosovsku nezavisnost, Rubin kaže:

„Nikada ne bih verovao Srbiji. Nikad. To ne znači da im ne bih verovao ako bih dobio sve garancije da će Rusija priznati kosovsku nezavisnost. Ipak, ništa ne bih radio na osnovu spekulacija“, rekao je Rubin.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Balkan

    O pa to nam se gospodja Olbrajt vratila kroz ovoga maloga potrcka, bas lepo, izgleda da joj nije bas po volji sto gospodja Hilari nije pobedila pa da nastavi uspesnu poslovnu politiku na Kosovu i Metohiji, pa sada proba da malo radi preko Rubina. Znate gospodine Rubin ni ja nista ne verujem Americi prema tome na istome smo sto se verovanja tice. I pozdravite gospodju Olbrajt recite joj da se ne sekira mnogo ne valja za godine.

  2. TVRD

    Čak i da izdajnik AV prizna tzv kosovo Rusija će uložiti veto jer su rekli da čak i ako Srbija (čitaj Vučić) prizna nezavisno kosovo Rusija to neće uraditi. Druga je stvar što je lažni mesija umislio da je najpametniji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike