U trendu

RUS od SLO trazi smanjenje broja diplomatskog osoblja

MOSKVA – Otpravnik poslova ambasade Slovenije u Moskvi pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota u kojoj se zahteva smanjenje broja zaposlenih u ambasadi za četiri osobe, saopštilo je rusko Ministarstvo.

Navedeno je da je, kao odgovor na „neprijateljske“ korake koje je Ljubljana preduzela ranije, na smanjenje osoblja u ruskom diplomatskom predstavništvu i pogoršanje uslova njenog rada, slovenačkom diplomati uručena nota kojom se zahteva smanjenje diplomatskog osoblja slovenačke ambasade u Moskvi za četiri osobe u roku od 10 dana, prenosi TAS S.

„Na principu reciprociteta doneta je i odluka da budu korigovani uslovi rada slovenačkog diplomatskog predstavništva, s obzirom na situaciju u kojoj se našla naša ambasada u Ljubljani“, dodaje rusko Ministarstvo.

Ministarstvo je takođe navelo da je slovenačkom diplomati izražen odlučan protest zbog, kako je navedeno, „neosnovanih pokušaja slovenačkih vlasti da okrive Rusiju za ratne zločine u Ukrajini“, kao i zbog vojne pomoći koju je Slovenija pružila Kijevu.

Slovenačke vlasti su 5. aprila donele odluku o izjednačavanju
broja zaposlenih u ruskoj ambasadi sa brojem zaposlenih u slovenačkoj ambasadi u Moskvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar