Rusija: Turska pokazuje bes iz nemoći

Saopštenja zvanične Ankare o navodnom etničkom čišćenju koje Rusija vrši u Siriji svedoče o tome da je Turska potpuno odvojena od realnosti i da ispoljava bes iz nemoći, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Te izjave govore o potpunoj odvojenosti Turske od života, od realnosti, od onoga šta se dešava u regionu. Sve to se ne desava prvi put. Slične izjave su poslednjih nedelja redovna pojava”, istakla je Zaharova, a prenela agencija Tas s.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu optužio je juče Rusiju da sprovodi kampanju “etničkog čišćenja” u Siriji i pomaže u jačanju džihadista Islamske države. “Rusija pokušava da etnički očisti severnu Latakiju kako bi proterala sve pripadnike turske i sunitske populacije koji nemaju dobre odnose sa (sirijskim) režimom”, rekao je Davutoglu novinarima u Istanbulu.

Zaharova je dodala da sva saopštenja turskih vlasti predstavljaju samo varijacije rečenica koje izgovara turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

“Te neprikladne izjave i neosnovane optužbe koje čujemo od zvanične Ankare govore same za sebe. One sve više zvuče kao izraz besa iz nemoći”, istakla je Zaharova.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake