U trendu

Rusija: Unistena cetiri ukrajinska skladista goriva

MOSKVA – Ruska vojska uništila je visokopreciznim krstarećim raketama ukrajinska skladišta goriva u Dnjepropetrovsku, Lisičansku, Čugujevu i Novomoskovsku, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Naveo je da su uništena velika skladišta goriva iz kojih su se snabdevale ukrajinske trupe u Donbasu, prenose ruske agencije.

Konašenkov je rekao da je ruska avijacija tokom noći uništila 52 ukrajinska vojna objekta, uključujući jedan protivvazdušni raketni sistem kod S-300 južno od Izjuma i jedan „Buk-M1“ u rejonu Kurahovo, dva višecevna raketna sistema, jedno skladište municije i raketno-artiljerijskog naoružanja, dva skladišta goriva i 38 tačaka u kojima je koncentrisana ukrajinska vojna tehnika, navodi Interfaks.

Prema rečima Konašenkova, ruski sistemi za PVO oborili su 18 dronova, među njima i jedan „Bajraktar TB2“.

Konašenkov je naveo da je od početka vojne operacije u Ukrajini uništeno 124 aviona, 77 helikoptera, 216 protivvazdušnih raketnih sistema, 341 bespilotna letelica, 1.815 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 195 višecevnih raketnih sistema, 762 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 1.689 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Konašenkov je dodao da ruska vojska nastavlja ofanzivne operacije u Ukrajini i da je za poslednja 24 sata napredovala šest kilometara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.