U trendu

Rusija: Vlasti u Prištini pokušavaju da istisnu misiju UN

MOSKVA – Situacija oko ruskog državljanina i službenika UN Andreja Antonova koga su privremene prištinske institucije proterale još uvek nije rešena, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na nedeljnom brifingu.

„Ovaj ekstremistički ispad Prištine nastavlja provokativnu politiku Kosova koja ima za cilj istiskivanje iz pokrajine misije koja objektivno ocenjuje situaciju na terenu. Ona će naneti udarac, ne samo konkretnom stručnjaku iz Rusije već i autoritetu međunarodne organizacije UN u celini“, saopštila je Zaharova, preneo je Sputnjik.

Prema njenim rečima, radi se o tome da lokalne strukture koje nemaju međunarodni pravni subjektivitet nameću svoje odluke misiji UN na Kosovu što je u suprotnosti sa duhom rezolucije SB UN 1244.

Priština je 31. decembra proglasila zaposlenog u misiji UN iz Rusije za personu non grata zbog aktivnosti koje su navodno nespojive sa diplomatskim statusom. Ambasada Rusije u Srbiji nazvala je ovu odluku provokacijom „preduzetom da bi se pridobila naklonost zapadnih mentora“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar