U trendu

„Rusiju je potrebno eliminisati i kao vojnog i ekonomskog konkurenta“

Eksperti NATO-a razvili su novu vojnu strategiju kao odgovor na rusku nuklearnu pretnju, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„Ponekad je neophodno osmisliti nove vojne koncepte kako bi se održala bezbednost Alijanse“, rekao je Stoltenberg listu „Di velt“.

On je rekao da sama sposobnost Alijanse da izađe sa novom strategijom govori o njenoj snazi, jer je u stanju da se menja kada je to neophodno. Stoltenberg nije izneo detalje strategije koja je usvojena početkom sedmice, navodi „Sputnjik“.

On je rekao da je nova strategija potrebna kao odgovor na „novu bezbednosnu situaciju“, kao i na „izazove na istoku i na jugu“. Iako NATO već godinama promoviše navodnu rusku pretnju, čini se da nova strategija prebacuje spor između Moskve i bloka na jedan novi nivo, navodi „Sputnjik“.

Kao odgovor, Rusija je optužila Alijansu da planira da potpuno eliminiše Rusiju kao „konkurenta“, javlja Srna, a prenosi Blic.

„To je pokazatelj doktrine potiskivanja Rusije. Rusiju je potrebno eliminisati i kao vojnog i ekonomskog konkurenta“, rekao je član ruskog Gornjeg doma senator Oleg Morozov agenciji RIA „Novosti“.

I dok se NATO svim silama trudi da prikaže Rusiju kao agresora, Moskva insistira da se cela histerija pod nazivom „Rusi dolaze“ koristi samo da se povećaju vojni budžeti i Alijansa još više približi ruskim granicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar