U trendu

Ruska avijacija se vraća na iransku bazu Hamadan?

Rusiji bi mogla da zatreba avio-baza u iranskom Hamadanu ako se nosač-aviona „Admiral Kuznjecov“ udalji od sirijske obale i tako njegova paluba ne bude mogla da se koristi za izvođenje udara po teroristima u Siriji, izjavio je šef komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov.

„Rusiji će možda biti potrebno korišćenje aerodroma avio-baze u Hamadanu, ako se ’Admiral Kuznjecov‘ bude nalazio na drugom zadatku i njegova paluba ne bude mogla da se koristi za udare po teroristima u Siriji“, rekao je Ozerov.

Senator je naglasio da ustanovljeni nivo vojno-političke saradnje Rusije i Iran, uključujući izvođenje antiterorističke operacije u Siriji, pokazuje da ta saradnja može biti proširena i na rusko korišćenje aerodroma iranske baze u Hamadanu.

Ministar odbrane Irana Husein Degan izjavio je ranije da bi Iran mogao da dozvoli ruskim avionima da koriste avio-bazu „Nože“ u Hamadanu, prenela je agencija „Tasnim“.

Ruske vazdušno-kosmičke snage su sredinom avgusta prvi put koristile iranski aerodrom u Hamdanu za izvođenje vazdušnih udara po objektima terorističkih grupa DAEŠ i Nusra front.

(Sputnjik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike