U trendu

Ruski ambasador Londonu: Moskva ovakvo ponašanje ne prašta

Moskva neće zaboraviti način na koji je London pokušao da deluje u vezi sa slučajem trovanja kontraobaveštajca Sergeja Skripalja i njegove kćeri, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.

„Predočene su nam ozbiljne optužbe uz ultimatum. Takve stvari ne opraštamo. Radićemo veoma aktivno, naravno, u pravnim okvirima“, rekao je Jakovenko za televizijski kanal NTV.

Ruski diplomata je podsetio da London i dalje nije naveo nikakve dokaze u vezi s optužbama u slučaju Skripalj.

Odnosi Rusije i Velike Britanije naglo su se zaoštrili usled incidenta u britanskom Solsberiju, u kojem je otrovan bišvi sovjetski obaveštajac, saradnik britanske obaveštajne službe Sergej Skripalj, kao i njegova kćerka Julija.

Britanska strana optužuje Rusiju da je umešana u ovaj slučaj, navodeći da je trovanje izazvano nervnim gasom ruske proizvodnje. Iz Britanije je proterano 23 ruskih diplomata i zamrznuti su bilateralni kontakti s Rusijom na visokom nivou.

Moskva je odgovorila simetričo: 23 diplomatska saradnika Ambasade Velike Britanije moraju da napuste Rusiju u roku od nedelju dana, a otkazano je i otvaranje Generalnog konzulata Velike Britanije u Sankt Peterburgu. Doneta je i odluka o prekidu rada Britanskog saveta u Rusiji.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. KUM I

    Za Ruse jos niko nije i nece usaiti-postaviti Banderu,mozda obrnuto!

  2. gastarbeiter

    taj je trebalo odavno da visi na banderi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike