U trendu

Sudarila se dva ruska Su-34 – jedan se vratio u bazu

Ruski borbeni avion Su-34 nestao je sa radara dok je leteo preko Dalekog istoka – najistočnija teritorija Ruske Federacije, prenose tamošnji mediji.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1086162556673236993

Kako se navodi, avion je leteo između ostrva Sahalin i grada Habarovsk.

Ruski mediji navode i da su očevici navodno videli da su se piloti katapulitrali, odnosno da su se videla dva padobrana nakon što se avion srušio.

Pretpostavlja se da je avion pao negde u Tatarski moreuz, koji spaja Japansko more na jugu sa Ohotskim morem na severu.

Rusko Ministarstvo odbrane još uvek nije potvrdilo ovu informaciju.

Sudarila se dva ruska aviona Su-34

Dva ruska borbena aviona Su-34 sudarila su se u nebu tokom vojne vežbe na Dalekom istoku Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Kako se navodi, avioni su leteli u području između ostrva Sahalin i grada Habarovsk.

Ruski mediji navode i da su očevici navodno videli da su se piloti katapulitrali, odnosno da su se videla dva padobrana.

Pretpostavlja se da su avioni pali negde u Tatarski moreuz, koji spaja Japansko more na jugu sa Ohotskim morem na severu.

Trenutno se za pilotima traga, a ruska vojska je u spasilačku misiju poslala dva helikoptera Mi-8 i avion An-12

(Sputnjik)

Sudar 2 borbena aviona „Su-34“ na Dalekom istoku

Tokom leta iznad zaliva Tatar u dalekom istočnom ruskom regionu Kabarovsku sudarila su se dva ruska borbena aviona Suhoj Su-34, usled čega su obustavljeni svi letovi tih aviona širom Rusije, izjavio je neimenovani izvor ruskog ministarstva odbrane.

„Letovi bombardera Su-4 obustavljeni su širom države“, kazao je taj izvor za Tas s.

Ruska agencija prenosi da je vest o nezgodi saopštio neimenovani regionalni policijski zvaničnik, a da je istraga u toku.

„Prema preliminarnim rezultatima, situacija se odigrala iznad zaliva Tatar. Dva aviona Su-34 su nestala sa radara u blizini naselja Nelma u okrugu Sovjetsko-Gavanskom. Oni su se verovatno sudarili u vazduhu“, kazao je regionalni zvaničnik.

On je prethodno za rusku agenciju kazao da su oba aviona letela sa mora kada su se sudarili. Posada jednog aviona se katapultirala, dok se pretpostavlja da će drugi avion verovatno uspeti da se vrati u bazu.

Ipak, kako se dodaje, sudbina posada oba aviona i dalje je nepoznata.

Ruski Suhoj Su-34 se vratio u bazu nakon sudara

Jedan od dva ruska aviona tipa Suhoj Su-34 vratio se u bazu nakon sudara, izjavio je danas neimenovani regionalni policijski zvaničnik, a rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo da je do sudara došlo i dodalo da avioni nisu nosili municiju.

„Jedan od aviona sleteo je u bazu Kurba sa jednim motorom, a drugi je nestao iznad mora“, kazao je neimenovani regionalni zvaničnik, prenosi Tas s.

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su se „u 08.07 časova po moskovskom vremenu 18. januara dva SU-34 aviona vazdušnih snaga sa Dalekog istoka“ sudarili u vazduhu izvodeći manevre tokom treninga, izvestila je televizija Zvezda na svom zvaničnom sajtu.

„Avioni su obavljali let bez municije“, saopštilo je rusko ministarstvo.

Ruska agencija je prethodno pozivajući se na navode zvaničnika izvestila da su se dva aviona tokom leta iznad zaliva Tatar u dalekom istočnom ruskom regionu Kabarovsku sudarila, te da su, usled toga, su obustavljeni svi letovi tih aviona širom Rusije, izjavio je neimenovani izvor ruskog ministarstva odbrane.

„Letovi bombardera Su-4 obustavljeni su širom države“, kazao je neimenovani izvor ruskog ministarstva odbrane za Tas s.

Ruska agencija je prenela da je vest o nezgodi saopštio neimenovani regionalni policijski zvaničnik, a da je istraga u toku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar