U trendu

SAD: Sindikat protiv toga da vakcinisani ne nose maske

VAŠINGTON – Najveći sindikat medicinskih sestara u SAD osudio je preporuku Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) da osobe koje su potpuno vakcinisane ne moraju da nose maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, osim ako se to ne traži lokalnim propisima.

„Nove preporuke CDC nisu naučno bazirane, ne štite javno zdravlje, prete životima naših pacijenata, sestara i drugih zdravstvenih radnika širom zemlje“, rekla je Boni Kastiljo, direktorka sindikata Ujedinjene medicinske sestre (NNU), piše Glas Amerike.

Sindikat smatra da nije trenutak za popuštanje preventivnih mera i da je „sramota“ to što je CDC uradio upravo to usred pandemije.

Predsednica sindikata Džin Ros je rekla da „nova uputstva nikada ne bi bila izdata da CDC zaista poštuje naučne dokaze o tome kako se prenosi virus“.

Sindikat je pozvao Administraciju za bezbednost i zdravlje (OSHA) da momentalno izda uputstvo za ponašanje u slučaju infektivnih bolesti i upozorio da, će se, ako OSHA odmah ne izda takvo uputstvo, videti ponovo zaražavanje i smrt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar