U trendu

SAD: Tri pucnjave tokom uskršnjih praznika

HEMPTON – Vlasti u JuÅŸnoj Karolini istraÅŸuju pucnjavu u jednom noćnom klubu, u kojoj je ranjeno devet osoba.

Reč je o drugoj masovnoj pucnjavi u toj američkoj drÅŸavi i trećoj u SAD tokom uskrÅ¡njih praznika.

U pucnjavama u JuÅŸnoj Karolini i jednoj u Pitsburgu, u kojoj su u nedelju stradala dva maloletnika, povređeno je najmanje 30 osoba, preneo je AP.

U nasilju u klubu „Cara’s Lounge“, u okrugu Hemton nije bilo ÅŸrtava, navodi se u mejlu Odseka za sprovođenje zakona JuÅŸne Karoline, koji istraÅŸuje pucnjavu.

U Pitsburgu, dva mladića su ubijena, a najmanje osam osoba je povređeno, kada su ispaljeni hici tokom ÅŸurke u jednoj iznajmljenoj kući.

„Velika većina od viÅ¡e stotina osoba koje su bile na ÅŸurci je bila maloletna“, rekao je novinarima Å¡ef gradske policije Skot Å ubert.

Dve şrtve su identifikovane kao 17-godišnji Dşejden Braun i Metju Stefi-Ros, preneo je Glas Amerike.

IstraÅŸitelji veruju da je bilo viÅ¡e oruÅŸanih napadača, dok je Å ubert naveo da policija istraÅŸuje dokaze na do osam odvojenih mesta zločina, oko iznajmljene kuće.

Dva oruÅŸana incidenta dogodila su se samo dan nakon pucnjave u jednom trÅŸnom centru u Kolumbiji, glavnom gradu JuÅŸne Karoline.

Devetoro ljudi je povređeno iz vatrenog oruÅŸja, a pet je zadobilo druge vrste povreda dok su beÅŸali od napada, saopÅ¡tio je u subotu Å¡ef policije Kolumbije.

Povređeni su imali od 15 do 73 godine, a povrede nisu opasne po ÅŸivot.

Posle pucnjave u trşnom centru, za sada je uhapšen samo 22-godišnji Dşevejn Prajs.

Njegov advokat rekao je medijima da je Prajs pucao, ali u samoodbrani, te da je suočen sa optuşbom za nelegalno nošenje pištolja zato što je bio legalni vlasnik oruşja, ali nije imao dozvolu za nošenje.

Policija Kolumbije je na Tviteru napisla da je sudija pristao da Prajsa pusti na slobodu uz kauciju od 25.000 dolara, da će biti u kućnom pritvoru i nositi nanogicu, da mu je dozvoljeno da svakog dana ide na posao, ali mu je zabranjeno da kontaktira povređene ili osobe povezane sa pucnjavom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.