U trendu

SAD: Tri pucnjave tokom uskršnjih praznika

HEMPTON – Vlasti u Južnoj Karolini istražuju pucnjavu u jednom noćnom klubu, u kojoj je ranjeno devet osoba.

Reč je o drugoj masovnoj pucnjavi u toj američkoj državi i trećoj u SAD tokom uskršnjih praznika.

U pucnjavama u Južnoj Karolini i jednoj u Pitsburgu, u kojoj su u nedelju stradala dva maloletnika, povređeno je najmanje 30 osoba, preneo je AP.

U nasilju u klubu „Cara’s Lounge“, u okrugu Hemton nije bilo žrtava, navodi se u mejlu Odseka za sprovođenje zakona Južne Karoline, koji istražuje pucnjavu.

U Pitsburgu, dva mladića su ubijena, a najmanje osam osoba je povređeno, kada su ispaljeni hici tokom žurke u jednoj iznajmljenoj kući.

„Velika većina od više stotina osoba koje su bile na žurci je bila maloletna“, rekao je novinarima šef gradske policije Skot Šubert.

Dve žrtve su identifikovane kao 17-godišnji Džejden Braun i Metju Stefi-Ros, preneo je Glas Amerike.

Istražitelji veruju da je bilo više oružanih napadača, dok je Šubert naveo da policija istražuje dokaze na do osam odvojenih mesta zločina, oko iznajmljene kuće.

Dva oružana incidenta dogodila su se samo dan nakon pucnjave u jednom tržnom centru u Kolumbiji, glavnom gradu Južne Karoline.

Devetoro ljudi je povređeno iz vatrenog oružja, a pet je zadobilo druge vrste povreda dok su bežali od napada, saopštio je u subotu šef policije Kolumbije.

Povređeni su imali od 15 do 73 godine, a povrede nisu opasne po život.

Posle pucnjave u tržnom centru, za sada je uhapšen samo 22-godišnji Dževejn Prajs.

Njegov advokat rekao je medijima da je Prajs pucao, ali u samoodbrani, te da je suočen sa optužbom za nelegalno nošenje pištolja zato što je bio legalni vlasnik oružja, ali nije imao dozvolu za nošenje.

Policija Kolumbije je na Tviteru napisla da je sudija pristao da Prajsa pusti na slobodu uz kauciju od 25.000 dolara, da će biti u kućnom pritvoru i nositi nanogicu, da mu je dozvoljeno da svakog dana ide na posao, ali mu je zabranjeno da kontaktira povređene ili osobe povezane sa pucnjavom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar