U trendu

SAD: Tužba za poreski dug protiv Tramovog saradnika

VAŠINGTON – Američko ministarstvo pravde podnelo je tužbu protiv Rodžera Stouna, bliskog saradnika bivšeg predsednika Donalda Trampa, zbog federalnog poreskog dugovanja od oko dva miliona dolara.

U tužbi, koja je podneta federalnom sudu u Floridi, navodi se da su Stoun i njegova supruga koristili komercijalni entitet da bi „zaštitili lični prihod od prinudne naplate i finansirali raskošan životni stil uprkos tome što su dugovali skoro dva miliona dolara neplaćenih poreza, kamata i penala“, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Stoun je izjavio da je njegov poreski status već godinama poznat javnosti, a tvrdnje o raskošnom načinu života nazvao je „smešnom šalom“.

„Ovo je još jedan primer pritiska demokrata koji su oružjem kršili vladavinu prava. Boriću se protiv ovih politički motivisanih optužbi i ponovo ću pobediti“, rekao je Stoun.

Rodžer Stoun (68) je poznati republikanski politički operativac poznat po svojoj skupoj garderobi i tetovaži bivšeg predsednika Ričarda Niksona koju nosi na leđima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.