U trendu

SAD: Volš novi ministar rada, Rejmondo zadužena za trgovinu

VAŠINGTON – Budući američki predsednik Džozef Bajden imenovao je guvernerku države Rod Ajlend Đinu Rejmondo za ministarku trgovine, dok će na funkciju ministra rada postaviti bivšeg zvaničnika sindikata i gradonačelnika Bostona Martija Volša, navodi Rojters pozivajući se na svoj izvor.

Dvoje demokrata biće na čelu agencija koje će oblikovati Bajdenovu agendu o klimatskim promenama, tehnologiji, investicijama i minimalnoj zaradi, između ostalog.

Bajden će takođe na čelo Uprave za mala preduzeća (SBA) postaviti Izabel Guzman, zvaničnicu iz Kalifornije zaduženu za pitanja ekonomskog razvoja i malih preduzeća, prenosi Rojters.

Uprava je imala ključnu ulogu u raspodeli novčane pomoći malim preduzećima zbog pandemije u toku prošle godine.

Očekuje se da će Bajden nominacije objaviti sutra, kako navodi izvor.

Rejmondo je prva žena guverner Roud Ajlenda koja je minimalnu zaradu po satu podigla na 15 dolara. Pravnica koja je obrazovanje stekla na Harvardu i Jejlu pokrenula je uspešne programe obuke radnika na Roud Ajlendu, što je u skladu sa Bajdenovim planovima da podstakne sticanje veština za zaposlene koje su potrebne u 21. veku.

Volš (53), koji trenutno služi drugi mandat kao gradonačelnik Bostona, snažno se borio da oporavi srednju klasu, kao i za prava radnika i otporniju ekonomiju, navodi izvor upoznat sa njegovim imenovanjem za ministra rada.

Guzman trenutno vodi kancelariju za mala preduzeća u Kaliforniji i pomaže koordinaciju raspodele države pomoći zbog krize izazvane pandemijom. Za vreme Obame bila je viša zvaničnica Uprave za mala preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar