U trendu

SAD: Zbog snežne oluje, 500.000 ljudi ostalo bez struje

VAŠINGTON – Jaka snežna oluja, koja je u Americi počela u nedelju, na jugoistoku zemlje je ostavila oko pola miliiona stanovnika bez struje, sada se pomera ka istočnoj obali, dok se Vašington i federalne službe polako zatvaraju zbog nepogode, javlja danas „Forbs“.

Američka nacionalna Meteorološka služba izdala je upozorenje i predviđa da će u nekim oblastima napadati od 20 do 30 centimetara snega.

Sneg je, prema Akju Vederu već pao, ili se očekuje da će pasti u Baltimoru, Filadelfiji, delovima Delavera, Merilenda, Nju Džerzija i Virdžinije.

Iz državne Kancelarije za ljudske resurse su kasno sinoć rekli da će savezne službe u glavnom gradu biti zatvorene danas i da će radnicima koji ne rade u hitnim službama biti dozvoljeno da ne dođu na posao, ali ne i radnicima zaposlenim u hitnim službama.

Nekoliko školskih okruga u Merilendu i Virdžiniji je zatvoreno zbog snežne oluje, a državne škole u Vašingtonu će biti zatvorene danas i sutra, kao deo velikog kovid testiranja, pa se otvaranje očekuje tek u četvrtak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar