U trendu

Sajt iz Melburna: Australija može da nauči nešto od Srbije

KANBERA – Prošle godine je premijer Australije obećao građanima da će ta zemlja biti među prvima kada počne vakcinacija, a danas „Nju dejli“ iz Melburna piše da bi Australija mogla nešto da nauči iz vakcinacione kampanje pet zemalja, među kojima je i Srbija.

„Podaci sa sajta univerziteta Oksford ‘Naš svet u podacima’ pokazuju kojih pet zemalja imaju najveći procenat vakcinisanih građana – to su Izrael, Bahrein, Čile, SAD i Srbija“, navodi se u tekstu sajta pod naslovom „Šta Australija može da nauči od ovih pet država“.

Kada je reč o Srbiji, sajt piše da dok „evropske komšije imaju probleme oko manjka vakcina, Srbija se sunča u sjaju velikog broja imunizovanih“.

„Uspeh Srbije se ogleda u činjenici da je ponudila svojim građanima špalir od pet različitih vakcina. Dobri odnosi Beograda sa Pekingom i Moskvom su pomogli da se toj zemlji već osigura više od 11 miiona doza, a kao rezultat, ta zemlja je postala najbolja u vakcinaciji u Evropi“, navodi se u tekstu.

Na kraju teksta se navodi da je u Srbiji dato više od tri miliona doza, da je revakcinisano 17,5 odsto stanovništva u zemlji koja ima 6,9 miliona građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.