U trendu

Sanitarna inspekcija upala na Trampovo imanje na Floridi

Sanitarna inspekcija upala je na posed Mar-a-Lago američkog predsednika Donalda Trampa na Floridi, a kako se navodi u kuhinji ovog ekskluzivnog privatnog kluba je pronađeno niz nepravilnosti.

Kako prenosi Vašington post, inspekcija je upala 26. januara u Trampovu „zimsku Belu kuću“ na Palm Biču i otkrila nekoliko prekršaja koji bi mogli da se označe kao „prekršaji visokog prioriteta jer mogu da doprinesu bolesti ili povredama“.

U dva zamrzivača inspektori su otkrili da se meso nije čuvalo na propisanoj temperaturi, kao i da se u ribi koja se servirala sirova ili nije bila dovoljno skuvana, paraziti nisu na pravi način uništili.

Osim toga, inspektori su utvrdili i da se zamrzivači nisu na pravi način održavali, kao i da sudopera u kojoj su zaposleni prali ruke nije imala toplu vodu niti uređaj za sušenje ruku, a da pojedini zaposleni nisu nosili zaštitne kape dok su pripremali hranu za goste.

„Ovi prekršaji uočeni su tokom uobičajene kontrole, nismo pozvani zbog pritužbe“, rekao je direktor za komunikacije u sanitarnoj inspekciji Stiven Louson i dodao da su prekršaji na licu mesta ispravljeni, a prostorije za spremanje hrane su odmah vraćene u funkciju.

Generalni menadžer Mar-a-Lag kluba nije bio dostupan za komentar.

List navodi i da je Tramp poznat po svojoj sklonosti prema čistoći, kao i da je bezbednost hrane prva na listi njegovih prioriteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.