U trendu

Saopštenje: Dogovorena ekspertska vlada u Crnoj Gori

PODGORICA – Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića s predstavnicima parlamentarne većine dogovoren je koncept ekspertske vlade Crne Gore, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali svi učesnici sastanka.

Sastanak je počeo minutom ćutanja povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da mandatar uskoro treba da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan.

Tek nakon što predloži imena, stranke će se izjasniti da li su im prihvatljivi ti kandidati, odnosno da vide njihove biografije.

“Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove vlade, koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na parlamentarnim izborima. Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa vlastitim predlogom o kojem će se izjasniti stranke”, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali: Krivokapić i učesnici današnjeg sastanka – lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović, kao i potpredsednik Demokrata Momo Koprivica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.