Saslušana dva svedoka zbog stravičnog ubistva u mestu Šteke, kod Podgorice

PODGORICA – Više državno tužilaštvo preduzelo je niz radnji na otkrivanju što više detalja u slučaju pronađenog spaljenog tela, a sumnja se da je reč o mladiću V.V. (23) iz Podgorice.

U sklopu istražnih radnji, kako je podgoričkom Danu saopšteno iz te institucije, saslušana su dva svedoka. Tužilaštvo još nije dobilo obdukcioni nalaz tela, a zvanično nije ni potvrđen identitet ubijenog. Nezvanično je saopšteno da je reč o mladiću V.V., kojeg su članovi porodice, navodno, prepoznali po tetovažama.

„U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaženja beživotnog tela muškog lica u mestu Šteke zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo na štetu tog lica. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je, od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije i veštacima odgovarajuće struke, obavljen uviđaj na licu mesta, izuzeti svi pronađeni tragovi i predmeti, koji su po naredbi ovog tužilaštva poslati na odgovarajuća veštačenja“, rekla je za Dan Lepa Medenica, portparol Više državnog tužilaštva.

Takođe, navela je da od tužilaštva naložena obdukcija tela, a obdukcioni zapisnik još nije dostavljen tužilaštvu, dok su u tužilaštvu u svojstvu svedoka saslušana dva lica, a takođe su prikupljena obaveštenja od većeg broja građana.

„U daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mere i radnje, a sve u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršilaca navedenog krivičnog dela“, saopštila je Medenica.

Ugljenisano telo pronađeno je u mestu Šteke, na izlazu iz Podgorice prema Cetinju. Istražitelji su zaključili da je mladić nekoliko dana ranije ubijen hicima iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo telo zapaljeno u obližnjoj šumi. Telo mladića nije u potpunosti izgorelo, a pronašao ga je jedan meštanin dok je obilazio imanje, koji je odmah pozvao policiju.

Pre pronalaženja tela policiji nije prijavljivan nestanak bilo koje osobe, a, navodno, V.V. se porodici i prijateljima nije javljao tri dana, ali su oni sami pokušavali da ga pronađu. V.V. policiji nije poznat kao počinilac težih krivičnih dela ili pripadnik neke organizovane kriminalne grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.