U trendu

Sastanak stare većine odložen za 11 sati na zahtev URA

PODGORICA – Sastanak stare parlamentarne većine, koji je bio najavljen za danas u 10 sati u skupštini, trebalo bi da počne u 11 sati, pišu Vijesti.

Ponovni sastanak je inicirao predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, a odlaganje sastanka je tražio Građanski pokret URA.

Predstavnici „stare većine“ pokušaće da dogovore konstituisanje vlasti, s obzirom na to da danas ističe rok do kada bi predsednik države Milo Đukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Poslednji sastanak bivše većine održan je petak i nije doneo pomak u pregovorima, niti su stranke poslale Đukanoviću potpise podrške predlogu da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar, što su bile ranije usaglasile.

Tom sastanku, koji je trajao samo dvadesetak minuta, nisu prisustvovali jedino predstavnici koalicije „Crno na bijelo“ (GP URA i CIVIS), koji su prethodno saopštili da neće potpisati predlog za mandatara dok ne bude dogovora o svim ključnim funkcijama u potencijalnoj budućoj vlasti.

Mandić je juče saopštio da je DF odlučio da prihvati ponudu koju su im, kako je naveo, predstavnici Građanskog pokreta (GP) URA i CIVIS-a saopštili kao njihov „minimum“ u procesu dogovaranja.

On je istakao da su svi poslanici DF-a, Demokrata, Radničke partije, Ujedinjene Crne Gore, Prave Crne Gore i Demosa spremni odmah da potpišu predlog da Lekić bude mandatar.

Očekuju, kako je naveo, da potpisima podršku tom predlogu pruže i GP URA, CIVIS i Socijalistička narodna partija (SNP), kako bi danas zatražili mandat za sastav vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar