U trendu

Sastanci Stevanovića na marginama sednice SE u Helsinkiju

HELSINKI – Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović razgovarao je danas, na marginama ministarske sednice Saveta Evrope sa irskim državnim ministrom za trgovinu, zapošljavanje, privredu, jedinstveno digitalno tržište EU i zaštitu podataka Patom Brinom, kao i sa zamenicima ministara inostranih poslova Mađarske, Leventom Mađarom i Azerbejdžana Mahmudom Mamad – Gulijevim.

U razgovoru sa Patom Brinom izraženo je zadovoljstvo odličnim odnosima Srbije i Irske i razmotrene su konkretne mogućnosti daljeg razvoja ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti informacionih tehnologija.

Sa mađarskim kolegom obostrano je konstatovano da su odnosi dve zemlje bolji nego ikada.

Istaknut je značaj ekonomske saradnje, uspešno realizovanih i planiranih investicija, uz izraženo zadovoljstvo položajem nacionalnih manjina u dve zemlje, navodi se u saopštenju MSP.

U razgovoru sa Mahmudom Mamad-Gulijevim konstatovano je da su politički odnosi dve zemlje odlični i razmotrene su konkretne mogućnostima daljeg razvoja ekonomske saradnje kojoj, pored redovnog dijaloga dve zemlje na najvišem političkom nivou, doprinosi i rad Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju.

Stevanović je učestvovao je na godišnjoj 129. ministarskoj sednici Saveta Evrope u Helsinkiju na kojoj je obeležena 70. godišnjica organizacije posvećene unapređenju demokratije, ljudskih prava i vladavine prava u Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.