U trendu

SBB ide samostalno na izbore, bez kandidata za Predsedništvo

SARAJEVO – Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića odrekao se danas kandidature svog predstavnika za bošnjačkog člana Predsedništva BiH i odlučio da na predstojećim izborima podrži kandidata SDP Denisa Bećirovića, što mu povećava šanse da pobedi suparnika iz SDA Bakira Izetbegovića.

Radončić je na konferenciji za novinare posle sednice stranačkog Predsedništva rekao da je to velika žrtva za SBB.

Radončić je novinarima saopštio da je Predsedništvo odlučilo da ŠB izlazi samostalo na predstojeće izbore.

Radončić je objasnio da je stav SBB da ujedinjena opozicija treba da ima jednog kandidata za Predsedništvo BiH.

„Bez ikakvih teških reči, na bazi hladne procene, sa jednim kandidatom opozicija ima odličnu šansu da pobedi“, rekao je Radončić, preneli su sarajevski mediji.

Ukoliko bi opozicione stranke istakle više kandidata, pomažu kandidatu SDA da još osam godina vodi BiH, odnosno da vodi bošnjački politički korpus.

„Naša je procena da je nakon 30 godina vreme da novi ljudi preuzmu odgovornost i mi postavljamo veoma logično pitanje, znamo šta je gospodin Izetbegović uradio za osam godina svog minulog političkog mandata u Predsedništvu BiH: Da li mu treba dati još osam“, upitao je Radončić.

Komentarišući kandidaturu Željka Komšića za četvrti mandat u Predsedništvu BiH, Radončić je konstatovao da građani znaju da li je BiH za tih 12 godina dobila više međunarodnih prijatelja, više ekonomskih investicija iz inostranstva i da li je dobila bolje međunacionalne odnose Hrvata i Bošnjaka.

„Ja lično mislim da nije u redu da neko 16 godina bude u Predsedništvu, ne treba, nepotrebno je…“, rekao je Radončić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.