U trendu

SDA: Varhelji i Satler da pojasne navode iz dokumenta

SARAJEVO, 22. decembra (Tranjug) – Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića saopštila je danas da su evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji i šef Delegacije EU u Sarajevu Johan Satler „dužni javnosti u BiH i EU da pojasne navode“ iz objavljenog dokumenta, koji sugeriše da je postojao dogovor sa predsednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u vezi sa, kako navode, antiustavnim aktivnostima koje preduzima NSRS.

Iz SDA kažu da budući da je u reakciji portparola Evropske komisije izostao demanti, oni pozivaju Varheljija i Satlera da, kako kažu, „razjasne o čemu se radi i da li su navodi u dokumentu njihovi lični, ili stavovi Evropske komisije“.

„Od Evropske komisije takođe tražimo jasno i nedvosmisleno pojašenje, navodi se u saopštenju SDA i dodaje da su „nedopustivi bilo kakvi ustupci Miloradu Dodiku“, kao i to da se “uspehom” predstavlja to što je primena usvojenih zaključaka (NSRS) prolongirana za šest meseci.

Iz SDA smatraju da se takvim pristupom samo ohrabruju akteri koji su usvajanjem dokumenata u NSRS „započeli napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, što je najveća pretnja miru od potpisivanja Dejtona“, prenela je sarajevska N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar