U trendu

SDT najavilo i saslsušanje premijera Abazovića

PODGORICA – Nakon što je premijer Dritan Abazović danas u parlamentu rekao da je pravi ražlog za izglasavanje (ne)poverenja njegovoj vladi zaplena cigareta u Luci Bar u maju ove godine, oglasilo se Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore.

U saopštenju SDT se navodi da je formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je na organizovan način ucinjeno krivično delo krijumčarenje, čiji su predmet cigarete iz Luke Bar.

U saopštenju koje je potpisao državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić stoji da će biti saslušan svako ko ima saznanja koja su važna za postupuke koji su u toku.

Abazović je u paralmentu rekao da je priča o rušenju njegove vlade pokrenuta zaplenom cigareta u Luci Bar i naveo da je većina zaplenjene robe vlasništvo kompanije Bemaks ili ljudi povezanih sa tom kompanijom.

„Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno tužilastvo koji postupaju u tim predmetima će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svako drugo lice za koje je verovatno da ima saznanja koja su važna za postupuke koji su u toku“, naveo je Radonjić.

SDT, istakao je, postupa u okviru svoje stvarne nadležnosti određene Zakonom o Specijalnom državnom tužilastvu.

Abazović je rekao i da priča o šercu cigareta ima veze sa ubistvom glavnog urednika podgoričkog Dana Duška Jovanovića i glavnog i odgovornog urednika hrvatskog nedeljnika Nacional Iva Puhanića.

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane Raško Konjević pozdravio je reakciju SDT koje je najavilo da će specijalni tužioci i državni tužioci razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svako drugo lice za koje je verovatno da ima saznanja koja su važna za postupuke koji su u toku.

Konjević je na Tviteru napisao da ako Abazović u iskazu u SDT ne ponudi dokaze o njegovom učešću u destabilizaciji države ili bilo kojoj drugoj nezakonitoj radnji samo će se još jednom potvrditi da je, kako je naveo, premijer „običan patološki lažov“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar