najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šef policije Los Andjelesa: Puške pominjane u pretnji školama

Šef policije u Los Andjelesu rekao je da je u pretnji poslatoj imejlom zbog koje je danas  zatvoreno više od 1000 škola u oblasti Los Andjelesa bio opisan napad sa jurišnim puškama. 

Šef policije Čarli Bek rekao je da se pretnja odnosila na sve škole u školskoj oblasti Los Andjelesa, koja je druga po veličini školska oblast u SAD po veličini. Rekao je da je u imejlovima nagoveštena pretnja koja uključuje eksplozivne naprave, a konkretna pretnja je bila napad automatskim oružjem. 

Rekao je da je imejl poslat preko Nemačke ali veruje da potiče iz mesta koje je mnogo bliže. 

Zbog ove pretnje danas je zatvoreno više od 1.000 škola u toj oblasti što pogadja više od 640.000 dece. 

Bek je rekao da grad uzima ozbiljno pretnje protiv škola obzirom na nedavne napade u San Bernandinu i čestim oružanim napadima u školama u SAD. 

Rekao je da je policija dala savet školsim zvaničnicima koji su onda rešili da zatvore sve škole u okviru njihove oblasti, i branio je svoj stav za koji su neki rekli da je preterana reakcija.

Bek i gradonačelnik Los Andjelesa Erik Garseti rekli su danas novinarima da stoje iza odluke da se zatvore javne škole u oblasti Los Andjelesa iz predostrožnosti. 

Gradski zvaničnici Njujorka rekli su danas da su oni i još mnogo drugih gradova širom SAD dobili istu pretnju i da su brzo utvrdili da se radi o nekoj prevari. 

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je novinarima danas da je pretnja stigla u vidu opšteg imejla za koji su zvaničnici Njujorka brzo zaključili da nije verodostojan. On je rekao da je uveren da nema opasnosti školsku decu u Njujorku. 

Komesar nujujorške policije Vilijam Braton rekao je da smatra da su zvaničnici Los Andjelesa preterano reagovali odlukom da zatvore škole. Braton je rekao da je osoba koja je napisala pismo tvrdila da je džihadista ali su napravljene greške ukazivale jasno da se radi o osobi koja pravi neku neslanu šalu.   

Bela kuća je navela da različita reagovanja dva najveća sistema javnih škola zemlji posle dobijanja pretnji pokazuje da su lokalni zvaničnici odgovorni za odbranu svojih zajednica. Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da neće preispitivati odluku policije Los Andjelesa da zatvore škole i odluku njujorških zvaničnika da ostave decu u školama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike