U trendu

Selakovic sa MSP Indije na marginama konferecije u Malagi

MALAGA – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Malagi, na marginama međunarodne konferencije o borbi protiv terorizma, sa državnom ministarkom za spoljne poslove Indije Minakši Leki.

Ministar Selaković je sa sagovornicom razmenio mišljenje o nizu aktuelnih međunarodnih tema i bilateralnih pitanja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

I ovom prilikom šef srpske diplomatije je istakao značaj dodatnog produbljivanja višedecenijskog prijateljstva i saradnje bazirane na međusobnom uvažavanju i razumevanju, kao i na učvršćivanju političkih i ekonomskih veza Srbije i Indije.

Selaković je zahvalio Indiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“ i podršci koju Srbiji pruža u međunarodnim organizacijama.

„Ocenivši da postoji znatan prostor za dalje unapređenje i diversifikaciju ekonomske saradnje, Selaković je naglasio da Srbija želi da privuče što veći broj investicija iz Indije, a posebno zadovoljstvo izrazio je zbog velikog porasta broja indijskih turista koji posećuju našu zemlju“, dodaje se u saopštenju srpskog Ministarstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.