U trendu

Sergej Kisljak nije više ambasador Rusije u SAD

Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, poveyan s kontroverzama oko moguće umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, neće više biti na toj funkciji.

Ambasada Rusije u Vašingtonu objavila je na Tviteru da je Kisljakov mandat završen juče, preneo je Asošiejted pres.

Za sada nije saopšteno ko će ga naslediti, a mnogi očekuju da to bude zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i bivši zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov koji važi za pripadnika „tvrde struje“ u odnosima sa SAD, navodi AP.

Bivši savetnik za nacionanu bezbednost predsednika SAD, Majkl Flin podneo je ostavku 13. februara pošto se saznalo da potpredsedniku SAD Majku Pensu nije rekao istinu o svojim kontaktima s Kisljakom, s kojim je razgovarao o američkim sankcijama Rusiji. Flin je s Kisljakom razgovarao pre svog stupanja na dužnost, odnosno pre inauguracije američkog predsednika Donalda Trampa.

Američki ministar pravde Džef Sešons je marta ove godine sebe izuzeo iz istrage mogućeg ruskog mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, pošto je otkriveno da je on tokom prošlogodišnje predizborne kampanje dva puta tajno razgovarao s Kisljakom.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike