„Serijski“ mladenci: Venčali se 12 puta u 12 zemalja

Kanađani Karl Fiks i Sendi Beug srećni su u braku, ali ne vole rutinu: od Las Vegasa preko Farskih ostrva do Timbuktua, ovaj par je dosad razmenio zavete 12 puta u 12 zemalja, pretvorivši čin ulaska u brak u pravu svetsku avanturu.

Kako prenosi CBS News, Karl (65) i Sendi (55) odlučili su da svake godine, na drugom mestu, ponovo stanu na ludi kamen.

Od 2004, kada su prvi put stupili u brak, venčali su se 12 puta u više od 12 različitih zemalja u skladu sa tamošnjim običajima.

Svoju prvu svadbu organizovali su u tri zemlje: u Južnoafričkoj Republici, iz koje Sendi vodi poreklo, u Nemačkoj u Karlovom rodnom mestu i u Redžini, gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kom žive.

Dve godine kasnije, tokom odmora u Maliju, došli su na ideju da se ponovno venčaju. Svečanost je održana po islamskim običajima pod šatrom usred subsaharske pustinje.

„Bilo je to fascinantno kulturološko iskustvo“, rekla je Sendi, dodajući da su tada došli na ideju da ponove svoju „svadbenu pustolovinu“.

Sledeće godine, par se obreo u Katmanduu, u Nepalu gde je još jednom stao na „ludi kamen“ ovog puta u hinduističkom ritualu.

Usledili su Las Vegas, Farska ostrva, Etiopija, Amazonija, a poslednji put su se venčali na palubi broda na Grenlandu. Venčao ih je kapetan koji im je i otpevao tradicionalnu grenlandsku ljubavnu pesmu sa veličanstvenim glečerom u pozadini.

„Naše 13. „srećno“ venčanje biće najverovatnije u Mongoliji“, najavio je Karl.

„Nije nam namera da se upišemo u Ginisovu knjigu rekorda. To nije razlog zašto ovo radimo. Uživamo u tome i zabavljamo se. Život je kratak“, zaključio je Karl.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar