U trendu

Seul: Ostavka šefa vazduhoplovstva nakon samoubistva vodnika

SEUL – Komandant vazduhoplovnih snaga Južne Koreje Li Seong-Jong podneo je danas ostavku, izvinjavajući se i preuzimajući odgovornost za smrt pripadnice tih snaga koja je sebi oduzela život, nakon što je, prema navodima njene porodice, pretrpela seksualno uznemiravanje od strane jednog kolege.

„Želeo bih da se izvinim građanima i da izrazim duboko saučešće. Osećam veliku odgovornost i nudim moju ostavku“, rekao je Li, a prenosi agencija Rojters.

Šef vazduhoplovnih snaga ponudio je ostavku samo dan pošto je narednik vazduhoplovstva uhapšen pod optužbom za zlostavljanje i povređivanje koleginice istog ranga u martu.

Porodica žrtve tvrdi da je ona pretrpela mentalno zlostavljanje i uporno maltretiranje, dok su snage vazduhoplovstva optužene za pokušaj prikrivanja slučaja i prećutkivanje tokom protekla dva meseca.

Južnokorejski predsednik Mun Džae-In je odmah prihvatio Liovu ostavku, navodi Rojters, i podseća da je Li šef južnokorejskog vazduhoplovstva sa najkraćim stažom na toj funkciji pošto je imenovan u septembru prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar