U trendu

Sijarto: Hrvati u BiH mogu računati na podršku Mađarske

MOSTAR – Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto sastao se danas u Mostaru sa liderom HDZ BiH Dragonom Čovićem i poručio da Hrvati u BiH uvek mogu da računaju na podršku njegove zemlje.

Uoči početka 23. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, Čović je zahvalio Mađarskoj koja je ovogodišnji partner ove manifestacije.

Sijarto je rekao da zvanična Budimpešta Čovića smatra prijateljem.

„Jako je malo političara koji su toliko korektno govorili o Mađarskoj i izborima. Mi smo to primetili, cenili i cenimo takav odnos. Želim naglasiti da je interes Mađarske da u BiH imamo mir i stabilnost. Nama je jasno da je za mir i stabilnost potrebno da svoje mesto u BiH pronađu svi konstitutivni narodi. S naše strane podržavamo hrvatsku nacionalnu zajednicu u ostvarivanju svih prava koje im garantuju međunarodni sporazumi. Kada naši hrvatski prijatelji budu podstakli takva pitanja na međunarodnim forumima, uvek mogu računati na podršku Mađarske“, rekao je šef mađarske diplomatije, preneo je sarajevski portal Klix.

Čović je ponovo čestitao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na četvrtom mandatu osvojenom na izborima u nedelju i poručio da očekuje da će zahvaljujući prijateljskim odnosima dveju država izgraditi snažniju infrastrukturu kada je u pitanju ekonomija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.