U trendu

Singapur otvara tri bara na dva meseca

SINGAPUR – Singapur je dozvolio otvaranje tri bara na dva meseca kao deo probnog programa za pokretanje noćnog života u tom finansijskom centru Azije.

Kako navodi agencija CNA, osim poštovanja važećih pravila o društvenom distanciranju, interakcija između radnika i posetilaca u tri izabrana objekta ne sme biti duža od „neophodne za posluživanje hrane ili pića, ili za plaćanje“.

Zabranjeno je okupljanje više od pet osoba, propisana distanca među grupama ljudi je najmanje jedan metar, a prodaja, posluživanje i konzumiranje alkohola dozvoljeno je do 22.30, piše CNA, dodajući da posetioci ugostiteljskih objekata moraju nositi maske osim kada jedu ili piju.

U zajedničkom saopštenju Ministarstva trgovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Singapura navedeno je da su barovi Kiharu, Bell i Skinny’s izabrani nakon šest nominacija koje su dobila ta dva ministarstva, uključujući procenu spremnosti i sposobnosti da se pridržavaju propisanih mera bezbednog upravljanja.

U Singapuru je do sada kovidom-19 zaraženo više od 58.000 ljudi, 29 je umrlo od posledica tog virusa, a aktivnih slučajeva je 80.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.