U trendu

Slavni glumac poručuje: Demokrate same sebi šalju paketiće sa bombama

Slanje paketa s improviziranim eksplozivnim napravama na adresu deset žestokih kritičara američkog predsednika Donalda Trumpa (72) izazvalo je veliku pometnju uoči izbora za Kongres koji su zakazani za 6. novembar.

Iako su sve pošiljke bile poslate Trampovim protivnicima, u javnosti je sve više onih koji veruju u teoriju zavere da iza njih zapravo stoje pristalice Demokratske stranke da bi za to, usred predizborne kampanje, optužili republikance.

Jedan od njih je i glumac James Woods (71) koji je sve nazvao ‘očiglednom političkom prevarom’, prenose mediji u regionu.

– Tužno je što je ponašanje demokratske mase dovelo do toga da ovako nešto bude moguće. Slanje bombi predstavlja pretnju temeljima naše republike – rekao je holivudski glumac.

Predsednik Trump je za slanje bombi optužio medije koji šire lažne vesti. John O. Brennan (63), bivši direktor CIA-e, oštro je optužio Donalda da je njegovo ponašanje dovelo do toga da se bombe šalju poštom.

– Prestani kriviti druge. Pogledaj se u ogledalo. Tvoja zapaljiva retorika, uvrede, laži i podupiranje fizičkog nasilja su sramotni. Popravi svoj nastup. Pokušaj se ponašati kao predsednik. Američki narod zaslužuje mnogo više. Usput, tvoji kritičari neće biti ućutkani zastrašivanjem – rekao je Brennan.

Podsjetimo, sumnjivi eksplozivni paketić sličan onima koji su ove sedmice poslani Hillary Clinton, bivšem predsedniku Barracku Obami, milijarderu Georgeu Sorosu i još nekolicini visokoprofilisanih Demokrata stigao je i na adresu restorana čiji je vlasnik Robert De Niro (75).

Sumnjiva naprava je stigla i u restoran Tribeca Grill slavnog glumca u četvrtak u jutarnjim satima. Prema izvetštaju njujorške policije, nije bilo potrebe za evakuacijom jer je zgrada u tom trenutku bila prazna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.