U trendu

SLO: Parlament odbio referendum o nabavi oklopnih transporter

LJUBLJANA – Slovenački parlament odbacio je predlog o održavanju savetodavnog referenduma o odluci vlade da u okviru modernizacije vojske budu nabavljeno 45 oklopnih transportnih vozila Boxer.

Predlog opozicione stranke Levica (L) da ratifikacija preliminarnog sporazuma o nabavi savremenih modularnih transportnih vozila 8X8 nemacke proizvodnje bude odložena i povezana sa rezultatom predloženog referenduma nije prošao.

Za raspisivanje referenduma kasno sinoć glasalo je samo osam poslanikaa stranke Levica, 42 poslanika su bila protiv, a 27 uzdržano, prenosi agencija Hina.

Preliminarni sporazum o nabavi transportnih vozila Slovenija je prošle godine sklopila sa organizacijom OČAR (Organisation for Joint Armament Cooperation), u čijem programu zajedničkog naoružavanja od ranije već učestvuju Italija, Francuska, Nemacka, Litvanija i druge članice EU.

Procena je da bi cena za 45 vozila tipa Boxer za slovenačku vojsku bila oko 400 miliona evra, zavisno od dodatne opreme i naoružanja, a to bi trebalo da bude definisano kada ugovor o kupovini vozila bude i potpisan, prenose slovenački mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar