U trendu

Slovenija: Delimične mere karantina produžene do 7. januara

LJUBLJANJA – Slovenačka vlada usvojila je odredbu o produžavanju deliminičnih mera karantina do 7. januara, od kojih će biti izuzete esencijalne radnje poput prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, prenosi STA.

Odluka predviđa da će od mera biti izuzeti objekti koji prodaju hranu, sredstva za higijenu, apoteke, prodavnice sa medicinskim i ortopedskim pomagalima, poljoprivredne prodavnice, benzinske pumpe, finansijsko-uslužni sektor, pošte i službe za dostavu.

Tokom delimičnih mera karantina moći ce da rade i terapeuti, a biće dozvoljeno i lično preuzimanje hrane i poručenih proizvoda, izuzev alkoholnih pića.

Delimične mere karantina na snazi su u vremenu između šest sati ujutru i devet sati uveče, tokom kojeg nije dozvoljeno konzumiranje hrane i pića na javnim mestima. Dozvoljen je rad i pijaca, trafika i frizerskih salona.

Objekti kojima je dozvoljeno da rade moraju da obezbede najmanje 30 metara kvadratnih po mušteriji i da ispoštuju sve anti-epidemiološke preporuke.

Odluka stupa na snagu u četvrtak i važiće tokom sedam dana.

U vremenu između devet sati uveče i šest sati ujutru i dalje je na snazi policijski čas. Okupljanja na javnim mestima nisu dozvoljena, a iz dva domaćinstva može da se sastaje najviše šest osoba. Proslave, žurke i venčanja su takođe zabranjeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.