U trendu

Slovenija: Premijer i ministar obrane dobili pretnje smrću

LJUBLJANA – Slovenački premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici preti smrću, a sličnu pretnju dobio je i ministar obrane Matej Tonin, javili su slovenački mediji.

Kako prenosi Slovenačka televizija, premijer je dobio pretnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio i premijerov kabinet.

Policija istražuje slucaj, prenosi Hina.

Mediji su preneli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala pretnje smrću i u kojima je bila „municija većeg kalibra“, a pretnje su upućene i članovima Janšine porodice.

Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenačka demokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj nacin preti slovenskom premijeru.

Ta TV stanica je na svom portalu ocenila da je očigledno da je reč o „posledici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija“.

„Hoće li to konačno otrezniti one koji još veruju u dobre namere potomaka komunističke revolucije“, navodi se u tekstu.

Janša često optužuje mejnstim medije da su iz političkih motiva na strani levice koja želi da sruši njegovu vladu, kao da mediji i levičarska opozicija stoje iza protesta kojima se zahtevaju prevremeni izbori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar