U trendu

Snažan zemljotres pogodio sever Japana

TOKIO – Sever Japana jutros je pogodio snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni sa epicentrom na dubini od 51 kilometra, a zgrade su se zatresle i u glavnom gradu Tokiju.

Nadležni su saopštili da nema rizika od cunamija, a američka služba za praćenje zemljotresa potvrdila je da je izmerena magnituda zemljotresa iznosila 6,8 stepeni, prenosi AP.

Super brzi vozovi Šinkansen privremeno su obustavili saobraćaj, koji je obnovljen kasno popodne po lokalnom vremenu.

Na lokalnim železničkim linijama se kontroliše bezbednost duž pruge, ali nema kašnjenja u saobraćaju na redovnim linijama.

Nema izveštaja da je zemljoters izazvao ozbiljne povrede ljudi, ali je Japanska meteorološka agencija (JMA) upozorila da može doći do naknadnih potresa tokom narednih nedelju dana, kao i povećani rizik od
klizišta.

Tokio Elektrik Pauer je saopštio da nije bilo problema
u devastiranoj nuklearnoj elektrani Fukušima Daići, koju je pogodio snažan zemljotres i cunami na severoistoku Japana u martu 2011. godine, koja se nalazi na oko 105 kilometara od epicentra današnjeg zemljotresa.

Poslednjih meseci severoistočna obala Japana pogođena je brojnim zemljotresima, uključujući zemljotres jačine 7,2 stepena u martu i sličan zemljotres u februaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.