U trendu

Snimak je dokazao da se radi o političkom procesu

PODGORICA – Predsednik podgoričke Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, koji je, između ostalih, pred Osnovnim sudom optužen za krivično delo pozivanje na otpor, saopštio je danas da je materijal prikazan u sudnici kao deo dokaznog postupka, jedino dokazao da se radi o političkom procesu.

„I pored verovatnih naknadnih montaža, iz video materijala se može uvideti sva opravdanost postupaka ljudi koji se nalaze na optuženičkoj klupi. I pored činjenice da je proteklo dosta vremena od kritičnog događaja, iz ove perspektive sam dodatno ponosan na svoje postupke, na kulturno i vaspitano ophođenje i maksimalnu saradnju sa policijom“, saopštio je Đeljošaj.

Ističe da će izbeći bilo kakvu kvalifikaciju na račun postupajuće sudije, koja je, kako je rekao, svojim odnosom i danas, u nekoliko navrata, prešla liniju dobrog ukusa i profesionalnog integriteta.

„Ponoviću da po ubeđenju i po političkoj poziciji, stojim prvi među jednakima u odbrani prava i dostojanstva i borbi protiv svake vrste diskriminacije, i stoga tvrdim da je ovo još jedan pokušaj udara na albanski narod u Crnoj Gori, perfidni pokušaj disciplinovanja predstavnika albanskih političkih predstavnika i unižavanja svih političkih, društvenih i ekonomskih postignuća Albanaca u Crnoj Gori u poslednje vreme“, naveo je Đeljošaj, preneo je portal RTCG.

Policija je u februaru 2021. došla u Tuzi kako bi zatvorila ugostiteljske objekte, koji su otvoreni uprkos kovid merama. Đeljošaj i rukovodstvo opštine blokirali su put i poručili da se neće pomeriti dok ne dođu tadašnji čelnici vlade Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

Đeljošaj je tada rekao policajcima da traži od njih da obaveste tužilaštvo da će, „ako se ovo nastavi“, pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.