U trendu

SNP: Potpisivanjem TU ispunjen naš glavni prioritet

PODGORICA – Nakon potpisivanja Temeljnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve i Crne Gore, iz Socijalističke narodne partije (SNP), članice manjinske vlade, poručili su da je ispunjen njihov glavni prioritet koji je ova stranka postavila prilikom ulaska u manjinsku vladu.

„Očekujemo da će sada započeti nova era u odnosima između države Crne Gore i SPC i da ćemo, rešavanjem ovog važnog pitanja, moći da se okrenemo i drugim prioritetima koji stoje pred Crnom Gorom“, poručili su iz SNP.

Ukazujući na niz problema i pokušaja opstrukcije realizacije ovog cilja iz SNP sa ponosom ističu da je ispunjen, kako kažu, njihov glavni prioritet postavljen za ulazak u manjinsku vladu.

Oni su zahvalili premijeru Dritanu Abazoviću na odlučnosti i istrajnosti da ovo pitanje privede kraju, kao i patrijarhu SPC Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju na „maksimalnom doprinosu i konstruktivnim i dobronamjernim sugestijama“.

„SNP CG je na ovaj način ispunila obećanje koje je dala svim vernicima SPC u Crnoj Gori, kao i našim biračima. Još jednom smo pokazali i dokazali da SNP drži do date reči i da nikad nismo izneverili građane“, poručili su iz ove partije.

Inače, lider SNP i potpredsednik vlade Vladimir Joković prisustvovao je današnjem potpisivanju Temeljnog ugovora SPC i Crne Gore u Vili Gorica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.